Information riks 2017

Presentation av domaren Debbie Davie

Svenska Exmoor Ponny Sällskapet firar i år 30-års jubileum. Vid årets riksutställning bjuder vi därför på ett något större arrangemang än vanligt genom att förutom emxoorponnyer även välkomna ponnyer av raserna Dartmoor, Fell, Dales och Highland. Domare är brittiska Debbie Davy. Här följer en presentation av henne:

Efter avslutade universitetsstudier flyttade Debbie Davy och hennes man John till den avlägsna och karga halvön Scorraig och bildade familj.  Debbie har sysslat med hästar hela sitt liv. Då hon upptäckte att en liten exmoorhjord levde på  halvön blev hon intresserad av rasen. Ponnyerna var hingsten 14/48 Germanicus och stoet 14/31 Potsloan samt deras avkommor. Hon kontaktade Exmoor Pony Society för att få mer information om ponnyerna . Familjens intresse växte och när Germanicus dog beslutade de sig för att fortsätta avla på hjorden. Hingstarna 85/34 Bracken Curlew och 14/57 Octavius anslöt till hjorden. Fram till idag har 134 föl fötts i deras hjord, som tilldelades nummer 21.

 

Debbie är mycket intresserad av genetik och avel. Som en del av ett väl genomtänkt avelsprogram har hon lyckats bevara flera underrepresenterade blodslinjer inom rasen. Hennes arbete uppmärksammades av the Rare Breeds Survival Trust och 2001 mottog hon deras utmärkelse Marsh Christian Award för bevarande av genetisk mångfald. 2008 belönades hon med Helen Dashwood Perpetual Award för sina tjänster till Exmoor Pony Society. Hon är fölinspektör och en erfaren och uppskattad exmoorponnydomare.

 

På kvällen efter utställnings- och ridklasser kommer Debbie Davy att berätta för oss om sin hjord och det arbete inom genetik, som hon belönats för.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.01 | 16:43

Är du intresserad av att få ett lån hos oss? Om jag är korrekt kontakta vår email för detaljer email: honeywell240@gmail.com

Hur ansöker jag? Vänligen fyll i detta ansökningsformulär nedan till det här e-postmeddelandet: honeywell240@gmail.com

LÅNEANSÖK

...
02.07 | 00:48

Finns det någon som kan tänka sig att låna ut sin ponny till Seriös ridskola två terminer?
Kontakta: martinarosengren@hotmail.com

...
11.05 | 12:46

Cliff står på min ridskola!

...
15.01 | 11:36

Vilken ponny då Sara?

...
Du gillar den här sidan